Milyen haszna lehet az ISO szabványok átalakulásának?

A KSZGYSZ nagysikerű konferenciát tartott Irányítási rendszerek, auditok: milyen hasznunk lehet az ISO szabványok változásaiból? címmel szeptember 23-án, ahol a 2012/27/EU irányelv átültetésével kapcsolatban Hevesi Zoltán Ajtony, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára tartott nyitó előadást.

Sólyom Eszter, a Denkstatt Hungary Kft. menedzsment rendszerek vezető tanácsadója előadásában az ISO 50001:2012 Energiairányítási rendszert mutatta be. A nemzetközi szabvány bevezetésnek célja, hogy a módszeres energiairányítás segítségével csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, más kapcsolódó környezeti hatásokat és az energiaköltséget. A 2015 májusára várható magyar jogi szabályozás energiaveszteség-feltárásokat, kötelező energia auditokat fog előírni, melyek a nemzetközi szabvány bevezetésével és működtetésével megvalósulnak.

A konferencia előadásai letölthetők a www.kszgysz.hu oldalról. A nagy érdeklődésre való tekintettel a KSZGYSZ további konferencia megszervezését tervezi a jogszabály megjelenése után.

Kapcsolódó szolgáltatások:
Menedzsment rendszerek
Energiagazdálkodás
Informatikai rendszerek
Képzések