Ezúton értesítjük tisztelt Partnereinket, hogy cégünk életében a 2017-es év nagy változást hozott, ugyanis április 6.-tól már hivatalosan is a budai háromszintes, felújított, modern székhelyen tevékenykedünk tovább. Az épületben a tágas és világos irodahelységek mellett, tárgyaló és oktatóterem is helyet kapott külső, belső meetingek és képzések lebonyolításához. A bohém hangulatú kávézónk pedig kellemes teret kínál az ügyfeleinkkel való beszélgetésekhez. Az új iroda a hatékony munkavégzés elősegítése mellett megőrzi csapatunk családias hangulatát.

A székhelyváltás kisebb változásokat generált nemcsak cégünk és munkatársaink életében, hanem a céges adatok tekintetében is.

Cégnév: DENKSTATT Hungary Kft.

Új székhely (számla- és postacím): H-1037 Budapest, Seregély u. 6.

Új adószám: 12301205-2-41

Az egyéb adataink, mint cégjegyzékszám, bankszámlaszámok, telefonszám, faxszám és e-mail elérhetőségek változatlanok maradtak!

Bővebben...

Várhatóan 2017 végén jelenik meg a még fejlesztés alatt álló ISO 45001 szabvány, melynek célja, hogy átvegye az OHSAS 18001 (MSZ 28001) helyét. Az ISO 45001 azokra a szervezetekre vonatkozik majd, amelyek célja egy nemzetközileg elismert MEBIR létrehozása és bevezetése annak érdekében, hogy a munkatársakat és más érdekelt feleket érő kockázatokat a legkisebbre csökkentsék.

Bővebben...

Kispest csatlakozott az Európai Bizottság kezdeményezésére létrehozott Polgármesterek Szövetségéhez, amely a helyi önkormányzatok fenntartható energiapolitika megvalósítása során tett erőfeszítéseit támogatja. A Szövetség aláíróinak - így Kispestnek is - az a célja, hogy elérjék és túlszárnyalják az Európai Unió által 2020-ra kitűzött 20%-os szén-dioxid kibocsátás csökkentést. Az Önkormányzat vállalta, hogy Fenntartható Energia Akciótervet készít, amely az energiagazdálkodással kapcsolatos intézkedéseit tartalmazza.

Bővebben...

2016 októberében debütál a világszerte legelterjedtebb fenntarthatósági jelentésíráshoz használt GRI G4 Útmutató továbbfejlesztett változata, a GRI Szabvány. A GRI G4 Útmutató 2017. december 31-ig lesz még érvényben, utána át kell térni a GRI Szabvány használatára. Azon vállalatok számára, amelyek már GRI G4 szerint jelentenek, nem hoz nagy változást a szabvánnyá alakulás, viszont egy jóval felhasználóbarátabb, egyszerűbb nyelvezetű dokumentum áll a jövőben a rendelkezésükre.

Bővebben...

Think!Legal szoftvert bemutató, stop motion technikával készült reklámfilm számtalan filmfesztiválon mérettetik meg a legjobbak között. A Think!Legal szoftver a jogszabályi kötelezettségeket átlátható módon foglalja össze, így segít megtalálni a kiutat a jogi útvesztőkből.

Bővebben...

A több mint 500 főt foglalkoztató, közérdeklődésre számot tartó (tőzsdei cégek, hitelintézetek, biztosítók) nagyvállalatok számára kötelező lesz évente az éves pénzügyi jelentésben nem pénzügyi adatokról is beszámolni. Az érintett cégeknek a 2018-ban megjelenő 2017-es évről szóló pénzügyi jelentésben kell majd először beszámolniuk a környezetvédelmi, társadalmi, anti-korrupciós és sokszínűséggel kapcsolatos politikájukról, kockázataik elemzéséről és adataikról.

Bővebben...

Immár négy országban érhető el az EHS jogszabályi kötelezettségek professzionális nyilvántartását támogató szolgáltatásunk, a Think!Legal. A szoftvert bemutató 1 perces, angol nyelvű kisfilmünket az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

Bővebben...

Az új szabályozás előtérbe helyezi a beruházások előkészítését és tervezését végző szakemberek felkészültségét a hatósági adminisztratív folyamatokkal kapcsolatban is. A változások következményeképpen az előzetes tervezői egyeztetések jelentősége a korábbiaknál jobban előtérbe kerül.

Bővebben...

Mi a feltétele annak, hogy a GRI G4 céljai valóban megvalósuljanak a fenntarthatósági jelentésekben és mennyiben mozdultak el a jelentések valóban ebbe az irányba?

Bővebben...

2016. április 20-án a DENKSTATT Hungary Kft. szervezésében megrendezésre kerül „Az új MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány változásainak ismertetése” szakmai nap, melynek során a régi és az új szabvány közötti párhuzam és kapcsolódás jelentős változásai kerülnek ismertetésre.

Bővebben...

A WWF Magyarország a Denkstatt közreműködésével megvizsgálta az 50 legnagyobb hazai vállalat, illetve az 5 legnagyobb biztosító és 5 legnagyobb bank éghajlatváltozással kapcsolatos elköteleződését és vállalásait. A vizsgálat részletes eredményei 2016 elején kerülnek nyilvánosságra, ám a most megjelentetett vezetői összefoglaló eredményei szerint a top 50 hazai nagyvállalatból és az öt-öt vezető hazai bank és biztosító közül mindössze hat vállalat rendelkezik nyilvános éghajlatvédelmi céllal, és mindössze kettőnek van konkrét éghajlatvédelmi stratégiája.

Bővebben...

A Folprint megbízásából felülvizsgáltuk a nyomda 2014-es működéséből, üzemeltetéséből származó üvegházhatású gáz kibocsátást a GHG Protocol Corporate Value Chain (Scope 3) Accounting and Reporting Standard és a Corporate Standard alapján.

Bővebben...

A Telenor Magyarország Zrt. ötödik alkalommal publikálta fenntarthatósági jelentését, melyben a 2014-es évben elért gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatósági teljesítményét mutatja be a GRI G4 Útmutató alapján. A jelentés adatszintű, illetve a GRI G4-nek való megfelelését a Denkstatt tanúsította.

Bővebben...

A denkstatt viszonteladói és együttműködési szerződést írt alá a DGE Group tanácsadó céggel, amely így 4 skandináv és 3 balti államban jelenik meg az E-Toolbox szoftverrel. A DGE az észak-európai régió egyik legnagyobb múltú környezetvédelmi tanácsadó cége, amely most ünnepelte 30. évfordulóját.

Bővebben...

2015-10-01 - Think!legal
A környezetvédelmi és munkavédelmi jogszabályoknak történő megfelelés alapvető kockázat a gazdasági tevékenységet végző szervezeteknél. A bírságok elkerülésén túl a jogszabályi megfelelőség biztosítja az üzemelés biztonságát, a kiszámíthatóságot és a fenntarthatóságot. A Think!legal egy olyan eszköz, amelyek közérthető formában teszi elérhetővé a jogszabályi kötelezettségeket (audit kérdéslista), ezáltal a felhasználók megszabadulnak a jogforrások feldolgozási feladatai alól. A kötelezettségeket a telephelyek működéséhez és a munkatársak feladatihoz profilozhatóvá teszi.

Bővebben...

Minden, amit tudni szeretett volna a karbonlábnyomról megtalálható a www.carbonfootprint.hu oldalon. A honlapon részletes információ olvasható a karbonlábnyom-számításról, a csökkentési stratégiákról, esettanulmányokról, valamint a Denkstatt csoport referenciáiról. Amennyiben szeretné költségeit és kockázatait csökkenteni, a piaci versenyben kimagasló eredményeket elérni, a folyamatosan szigorodó jogszabályoknak és társadalmi elvárásoknak megfelelni vagy új kommunikációs eszközt kidolgozni, keresse munkatársainkat és konzultáljon a lehetőségekről.

Bővebben...

Magyarországon 2014 januárjától a Denkstatt Hungary Kft. látja el a GRI adatpartneri feladatokat, mely együttműködést szeptemberben újítottuk meg. A Denkstatt tehát továbbra is a GRI kizárólagos magyar adatbázis partnereként gyűjti és továbbítja a GRI számára a hazai nem pénzügyi jelentéseket, amelyek egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos információkkal együtt a www.sustainability.hu oldalon is megtalálhatók.

Bővebben...

A Denkstatt volt a házigazdája a KÖVET Egyesület tavaszi CSR Menedzserek Fórumának, melynek fő témája a nem pénzügyi jelentéstétellel kapcsolatos változások voltak. Az Európai Bizottság döntése szerint 2017-től minden közérdeklődésre számot tartó nagyvállalatnak, amely 500 főnél több munkatársat foglalkoztat, mérlegfőösszege meghaladja a 20 millió eurót, nettó árbevétele több mint 40 millió euró kötelező lesz az éves konszolidált beszámolóban a fenntarthatósággal kapcsolatos eredményeit is közölni. Az Európai Unió számviteli direktíváját 2016. decemberig minden tagországnak implementálni kell.

Bővebben...

Az Országgyűlés május 12-én törvényt hozott az európai uniós energiahatékonysági célkitűzések magyarországi teljesítése érdekében. Az új jogszabály 2020-ig 18 százalékos energiafelhasználás-csökkentést írt elő az országnak. A törvény meghatározza az energetikai auditálás szabályait, meghatározva, hogy milyen feltételekkel végezhető ez a tevékenység, továbbá a nagyvállalatoknak kötelezővé is teszi az auditálást. A nagyobb cégeknek ezt négyévente kell majd elvégeztetniük, először idén december 5-ig.

Bővebben...

A lengyel Alumetal vállalatcsoport, amely a negyedik legnagyobb európai gyártó az alumíniumöntvények termelésében Komáromban építi fel eddigi egyetlen külföldi gyáregységét. A cég vezetői áprilisban a komáromi Monostori erődben tartottak tájékoztatót a vállalatról és a munkafolyamat jelenlegi állásáról, melyre a terület kiválasztás támogatását, valamint a környezetvédelmi engedélyeztetést végző szakértő kollégáink is meghívást kaptak.

Bővebben...

Polgármesterek Szövetsége egy egyedülálló európai mozgalom, melyben a helyi és regionális önkormányzatok önkéntes kötelezettséget vállalnak az energiahatékonyság javítására. Az elkötelezettséggel a Covenant of Mayors aláíróinak az a célja, hogy elérjék és túlszárnyalják az Európai Unió által 2020-ra kitűzött 20%-os CO2-kibocsátás csökkentést. Az Energia Akcióterv (SEAP) elkészítésével kapcsolatosan keresse a denkstatt szakembereit! A denkstatt hatékony partner az Energia Akcióterv és CO2-kibocsátási leltár és elkészítésében, mert nemzetközi háttérrel, tervezési, programkészítési tapasztalattal és referenciákkal rendelkezik.

Bővebben...

Magyarországon a telekommunikációs szektorban elsőként a nemzetközi szinten legszélesebb körben elfogadott fenntarthatósági jelentésíráshoz használt keretrendszer legújabb, negyedik generációs GRI G4 irányelvei alapján készült a Telenor Magyarország Zrt. 2013-as fenntarthatósági jelentése. A jelentés GRI G4 megfelelőségét a Denkstatt Hungary vizsgálta.

Bővebben...

2015. február 03-án a DENKSTATT Hungary Kft. szervezésében megrendezésre kerül a „Bevallások előtti szakmai nap”, mely idén az OKIR miatti változásokból adódóan rendhagyó, inkább gyakorlati szakmai nappá minősül. Amennyiben kíváncsi arra, hogy miben változott az új adatszolgáltatás, milyen új elemekkel kell megbirkózni a bevallások elkészítésénél, vagy ha egyszerűen tréningezni szeretné saját magát, akkor szeretettel várjuk rendezvényünkön. A jelentkezést lezártuk, a rendezvény helyszíne: Hotel Benczúr, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

Bővebben...

2015. január 9-én megrendezésre kerül a VDA 6.5 szabvány ismertetés képzés. A megnövekedett vevői igények, az egyre több elektromos alkatrész, egyre bonyolultabb termékeket eredményez. A termék minőségét a minőségtervezés konzekvens elvégzése biztosítja, így a termékaudit nem csak egy minőségbiztosítási feladat, hanem szerepet játszik a termék megfelelőségének igazolásában is. A képzés elsősorban azok részére szól, akik a szervezetben termékauditokat terveznek és/vagy hajtanak végre. Az egynapos képzés során a hallgatók a VDA 6.5 szabvány követelményein keresztül megtanulják, hogyan kell lefolytatni a termékauditokat a hatásosság és hatékonyság szempontjainak figyelembevételével. Amennyiben részt kíván venni képzésünkön, kérésére irodánk megküldi a regisztrációhoz szükséges jelentkezési lapot.

Bővebben...

Az Európai Tanács új direktívája kapcsán szervez workshopot a Denkstatt az Ernst and Younggal közösen november 20-án a C3 Atelierben. Azoknak a nagyvállalatoknak, amelyeknek dolgozói létszáma meghaladja az 500 főt, mérlegfőösszege a 20 millió eurót, nettó árbevétele a 40 millió eurót kötelezően nyilatkozni kell környezetvédelmi, szociális és foglalkoztatással kapcsolatos kérdésekről, a korrupció elleni küzdelemről. A rendezvény programja itt letölthető.

Bővebben...

2014 júniusában a denkstatt group publikálta a harmadik fenntarthatósági jelentését, amely a GRI G4 core irányelvei alapján készült. A jelentés újdonsága, hogy először fókuszál a szervezeti tudásmenedzsmentre, amely stratégiai fontosságú a tudásintenzív iparágban tevékenykedő szervezetünk számára.

Bővebben...

2014-08-04 - SUSCO Budapest 2014
Magyarország a 2013-as Budapesti Víz Világtalálkozót követően is előremutató szerepet kíván vállalni a fenntartható fejlődés területén, ezért 2014. október 2-3-án SUSCO Budapest 2014 címmel nemzetközi konferenciát, illetve ahhoz kapcsolódóan expót és egyéb kísérő rendezvényeket szervez a Millenárison.

Bővebben...

2014 őszén három új CSR képzést szervez a Denkstatt. A II. féléves képzési naptárunk megtekinthető itt és további részletes információk hamarosan elérhetőek lesznek a Képzés oldalunkon.

Bővebben...

2014-05-09 - FMEA képzés
Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy FMEA képzésünket 2014. júniusában tartjuk. További információkat az alábbi linken találnak.

Bővebben...

2014. január 17-vel több jelentős változás következett be a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletben.

Bővebben...

Megjelent a Corporate Knights listája a világ fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő 100 vállalatáról. Első helyezett a mintegy 36.000 alkalmazottal és 38 milliárd dollár bevétellel működő Westpac Banking Corp. A top öt vállalat között szerepel még az amerikai központtal rendelkező Biogen Idec, a finn Outotec Oyj, a norvég Statoil és a francia Dassault Systèmes. A teljes lista az alábbi linken megtekinthető.

Bővebben...

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy az ISO 14001:2004 KIR auditor képzéseinket 2014.április 14-18.-a között tartjuk. A képzések tematikáit, jelentkezési lapjait és pontos dátumait az alábbi oldalon lehet megtekinteni.

Bővebben...

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy ISO 9001:2008 MIR vezető auditor képzésünket 2014. március 17-20. között tartjuk. További információkat az alábbi linken találnak.

Bővebben...

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy a 2014/I félévre vonatkozó Képzési Eseménynaptárunk elkészült, az alábbi oldalon találják.

Bővebben...

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy az MSZ 28001:2008 szabványra alapozott MEBIR vezető auditor képzésünket 2013. november 25-28. között tartjuk. További információkat az alábbi linken találnak.

Bővebben...

Az ENSZ Global Compact - röviden UNGC - szeptember 5-én közzétette Global Corporate Sustainability Report 2013 című tanulmányát, amely átfogó rálátást kínál arra, hogy a különböző méretű cégek világszerte hogyan alakítják működési politikájukat és gyakorlataikat a fenntarthatósági elvekhez. A kutatás legfőbb eredményei a következőek: 1) Tisztán látható szakadék van aközött, amit a cégek mondanak és tesznek. 2) A méret a fenntarthatósági teljesítmény leginkább meghatározó faktora. 3) Az értéklánc a jobb teljesítmény útjában áll. 4) Mindenki profitál egy jobb világból. A tanulmányból a Denkstatt rövid összefoglalót készített.

Bővebben...

Megjelent a CDP Globális Klímaváltozási Jelentés 2013 című tanulmánya, amely szerint azok a vállalatok, amelyek elkötelezettek a környezeti hatásuk csökkentése iránt, jobb pénzügyi és környezeti teljesítményt mutatnak. A jelentés szerint az 500 legnagyobb jegyzett vállalat 10%-a felelős a csoport összes kibocsátásának - 3,6 milliárd tonna CO2 - közel háromnegyedéért.

Bővebben...

A Felelős Üzletfejlesztés (Responsible Business Development) című fenntarthatósági képzésünk a denkstatt csoport által kifejlesztett és számos országban sikerrel futó tanfolyam hazai adaptációja. A denkstatt csoport CSR szakemberei által e három napos képzés keretében a fenntarthatóság és a vállalati felelősségvállalás (CSR) fő témái és aktuális trendjei kerülnek bemutatásra. A képzés során gyakorlati eszközök bemutatásával segítünk abban, hogy a vállalata hatékonyan tudja alkalmazni a fenntarthatósági szempontokat működése során. Képzés időpontja: 2013. október 02-04., délutánonként (12.00-18.30-ig) Helyszín: Budapest A képzés nyelve angol.

Bővebben...

Idén cégünk részt vesz az EU által támogatott a Climate-KIC (Climate Knowledge and Innovation Community) kereteiben indított Pioneers into Practice (PIP) Programban, melynek célja a klímaváltozás és annak hatásai elleni küzdelem elősegítése. A Denkstatt Hungary Kft. az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel (OHÜ) együtt egy, a hulladékgazdálkodás területén alkalmazható széndioxid lábnyom-számítási mechanizmus (Carbon-Footprint Calculator) kidolgozásán dolgozik, mely segítségével az egyes hulladékgazdálkodási rendszerek környezeti hatásai számszerűen meghatározhatóak. A projekt előrehaladásáról és eredményeiről a honlapunkon folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

Bővebben...

A május 22-24 között Amszterdamban megrendezett Global Conference on Sustainability and Reporting című konferencián a GRI elnöke, Herman Mulder, egy gong megszólaltatásával jelezte az új irányelvek - és általuk egy új jelentéstevési korszak -, a G4 megérkezését. A Global Reporting Initiative új dokumentuma a felhasználóknak könnyebbséget, az érdeklődőknek pedig relevánsabb tartalmat ígér.

Bővebben...

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy Integrált (KIR, MIR, MEBIR) belső auditor képzésünket 2013. július 1-4. között tartjuk. További információkat az alábbi linken találnak.

Bővebben...

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy az MSZ 28001:2008 szabványra alapozott MEBIR vezető auditor képzésünket 2013. április 22-25. között tartjuk. További információkat az alábbi linken találnak.

Bővebben...

Az utóbbi hónapok során Bécsben két díj is kiosztásra került: az ASRA díjat (Austrian Sustainability Reporting Award) a tíz legjobb fenntarthatósági jelentést készítő vállalat kapta meg; az ausztriai Élet Minisztériuma pedig a legnagyobb energiahatékonyságú vállalatokat és tanácsadóikat jutalmazta meg a klima:aktiv projekt keretében. Az elismerések díjazottjai közül két-két vállalat hosszú évek óta a Denkstatt ügyfele. Gratulálunk! További információ a "bővebben" menüpont alatt (angolul).

Bővebben...

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény alapján a melléktermék bejelentése a hatóság felé kötelezővé vált. A melléktermék képződését, vagy előállítását követő 30 napon belül kell értesíteni a hatóságot, hogy a bejelentett melléktermék a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény előírásainak megfelel.

Bővebben...

Az ÜHG kibocsátás nyomonkövetés és jelentés szabályit tartalmazó 2013 január 1-től hatályos 601/2012/EU rendelet közvetlenül és kötelezően alkalmazandó.

A 2012 évre vonatkozó hitelesített kibocsátási jelentést, még a régi rendeletek szerint kell elkészíteni, azonban minden kibocsátó a megváltozott követelményeknek megfelelő új, a 601/2012/EU rendelet szerinti nyomonkövetési tervet köteles készíteni és alkalmazni.

Bővebben...

A Vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 2013 január 1-ével néhány fontosabb módosítást kapott. Változott többek között a bejelentkezési, a fizetési és a nyilatkozattételi kötelezettség is. A részeletek megtalálja a teljes cikkünkben.

Bővebben...

 

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy az MSZ 28001:2008 szabványra alapozva 2013. január 21-24. között gyakorlatorientált MEBIR vezető auditor képzést tartunk.  A képzés tematikáját, jelentkezési lapját és pontos dátumát az alábbi oldalon lehet megtekinteni.

Bővebben...

Tájékoztatjuk kedves Partnereinket, hogy az ISO 14001:2004 KIR auditor képzéseinket idén november 19-23.-a között tartjuk. A képzések tematikáit, jelentkezési lapjait és pontos dátumait az alábbi oldalon lehet megtekinteni.

Bővebben...

A Denkstatt Hungary Kft. környezetvédelmi és munkavédelmi szoftverekkel foglalkozó üzletága elkészítette az Envirodata új modulját, a vegyi anyagokat nyilvántartó és kezelő programot.

A fejlesztést hosszas tervező munka előzte meg, amelynek köszönhetően, a jogszabályi előírásoknak teljes mértékben megfelelő modul készült. A programban lehetőség van a biztonsági adatlapok feltöltésére, így a nyilvántartás sokkal egyszerűbbé válik. A feltöltött adatlapok tartalmaira testre szabható szűrés végezhető, a kért adat exportálható, így bármilyen szükséges összesítés vagy munkautasítás könnyen elkészíthető. A modul alkalmas továbbá címkék nyomtatására, OKBI veszélyes anyag és készítmény bejelentőlap elkészítésére, valamint SEVESO küszöbértékek követésére.

Bővebben...

MSZ 28001 MEBIR vezető auditor képzés (MSZ 28001:2008 Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer vezető auditor képzés, MEBIR vezető auditor képzés, MEBIR vezető auditor tanfolyam)

Bővebben...

A gyakorlatorientált MEBIR belső auditor képzés során a belső auditornak jelöltekből kompetens, gyakorlott, feladatát magas szinten ellátó MEBIR belső auditorokat oktatunk.

Bővebben...

A MEBIR szabványismeret képzést azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik az MSZ 28001:2008 szabványról (azaz a BS OHSAS 18001 2007 szabványról) részletes, gyakorlatorientált ismereteket szeretnének megszerezni.

Bővebben...

Vége a méretkorlátnak - Környezetvédelmi hatások mérlegelése minden beruházásra!

Fontos, a beruházás tervezést jelentősen befolyásoló jogszabályi változásra szeretnénk felhívni figyelmét:

2011. szeptember 15-től hatályba lépő és az EU irányelveknek megfelelő környezeti hatások jelentőségének vizsgálatával összefüggésben egyes rendeletek módosításáról szóló 38/2011. (V.18.) VM rendelet jelentősen átalakítja a hazai környezetvédelmi engedélyezés szabályrendszerét.

Bővebben információ itt olvasható

Bővebben...