Fenntarthatósági terv

Az utóbbi években egyre több közbeszerzési eljárás során jelennek meg a fenntarthatósági szempontok bírálati tényezőként, amely trend várhatóan a jövőben csak erősödni fog. Mindezt tovább erősíti az Európai Bizottság 2008-ban elkészített Public procurement for a better environment (COM (2008) 400) című dokumentuma, amely alapján a tagországok önkéntesen zöld közbeszerzési kritériumokat határoztak meg. E dokumentumot a Magyar Kormány a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény 182. § (1) bekezdés 20. pontjában kapott felhatalmazás alapján várhatóan egy, a Zöld Közbeszerzésről szóló rendelet alapján vezet be hazánkban.

Mindezek alapján kijelenthető, hogy azok a cégek, amelyek már most fenntarthatósági szempontokat kezdenek beilleszteni működésükbe és stratégiájukba, versenyelőnyre tehetnek szert a közbeszerzési eljárásokon; illetve tevékenységük folyamatos javításával hosszútávon versenyképességüket is növelik. A folyamatos versenyképesség biztosítása érdekében javasolt a dokumentumok rendszeres felülvizsgálata, frissítése, trendekhez igazítása.

Munkatársaink a gyorsan változó nemzetközi fenntarthatósági trendek és szabványok követése mellett a hazai CSR gyakorlatokkal és lehetőségekkel is tisztában vannak, ezért innovatív de életszerű, megvalósítható ötletekkel, megoldásokkal szolgálnak ügyfeleink számára. Közbeszerzési eljárásokban, IPPC engedélyezésekben, BAT megfelelősség értékelésében jártas szakembereink a fenntarthatósági tervet a nemzetközileg elismert és elterjedt alapelvek figyelembe vételével készítik el.


Kapcsolódó szolgáltatások:
EMAS bevezetése
Fenntarthatósági jelentés
Fenntarthatósági management rendszer
Környezetvédelmi képzések
KIR tanácsadás
Vállalati felelősségvállalás (CSR)